Det du skal vide

I Guldæblet er der nogle særlige retningslinjer og måder at forholde sig til børnehavelivet, som gør den helt store forskel.

Til og fra
Vores åbningstid er hver dag fra kl. 07.30 til 16.00. Aflevering
skal ske senest kl 9.00, så børnenes dag kan komme ordentlig i gang med lege og gøremål. Afhentning kan ske efter kl 13. Der er dagens rytme nået til ende og der er fri leg på programmet.

Hvis der er læge og tandlægetid inden for tidsrummet 10-13 ser vi helst, at barnet holder fri, da det vil være meget vanskeligt for barnet at falde ind i rytmen og det forstyrrer resten af børnegruppen.

02

Håndtryk
Både barn og forælder starter og slutter dagen med et håndtryk med pædagogen, for bedre at kunne hilse og tage afsked. Dette er en god måde at se hinanden på og åbne for en evt. dialog.

Legetøj
Legetøj m
å ikke medbringes hjemmefra. Dette er et forsøg på at fjerne fokus fra det materielle og over på den menneskelige relation. Det er ikke vigtigt hvad og hvor meget vi ejer, men langt vigtigere at blive mødt i kontakt.

Påklædning
Tøjet skal være praktisk anvendeligt. Det vil sige at barnet skal være påklædt således at det kan lege, løb og klatre frit uden noget generer.

16En anden side af påklædningen er hvilke signaler barnet udsender via sit tøj. Har man en actionhelt på sin trøje så opfører man sig således, har man en prinsessekjole på opfører man sig sådan eller en fodboldspiller i fodboldtøj.

Vi ser hellere at vi har børn med deres helt egen person – en Maria, en Selma, en William eller en Mads.

Et stort motiv på fronten af blusen er svær at abstrahere fra blandt børn. De fokuserer på motivet og er derfor mindre i øjenkontakt.

Piger skal ikke have neglelak eller smykker på i børnehave

Skiftetøj
Barnet har sin egen kurv, hvori der er alt hvad der behøves alt efter årstiden. To sæt undertøj, strømper, bukser og bluser samt hjemmesko passende til årstiden.

17Sommer
Fodtøj: sandaler, sko og gummistøvler.
Overtøj: sommerjakke og regntøj. Striktrøje.

Vinter
Fodtøj: vinterstøvler og termostøvler.
Overtøj: flyverdragt og termotøj.

Regntøj der kan komme ud over overtøjet. to huer, to par vanter, to uldtrøjer samt et par uldsokker.

Som udgangspunkt har vi ikke lånetøj, så det er vigtigt at skiftetøj og overtøj er opdateret så vi kan klæde barnet ordentligt på. Forældre vil blive ringet op, hvis vi ikke kan løse opgaven.

Venteliste og udmeldelse
For at et barn kan blive optaget på ventelisten skal der indbetales 200 kroner til Støtteforeningen; Merkur Bank 8401 1117 243

.Ring venligst på 46 78 23 69.

Venteliste og udmeldelse
For at et barn kan blive optaget på ventelisten skal der indbetales 200 kroner til Støtteforeningen;

Merkur Bank 8401 1117 243 .Ring venligst på 46 78 23 69, og aftal en tid til besøg med barnet/børnene .Vi vil gerne se jeres børn.

Hvis i er interesseret, får i en indmeldelses blanket ,som i kan udfylde på stedet eller sende pr. post .( dette er på grund af den nye persondata lov.)

 Når et barn starter i Børnehuset betales et opstarts gebyr på 1500 kroner, til støtteforeningen, et en gangs beløb, – se beskrivelse af støtteforeningen. Betales til konto nummer Merkur bank 8401 1117 243.
Guldæblet har egen venteliste og modtager derfor ikke børn fra kommunens pladsanvisning.

Udmeldelse skal ske skriftligt med 2 måneders varsel til den 1.eller 15. i måneden. 

 Når et barn starter i Børnehuset betales et opstarts gebyr på 1500 kroner, til støtteforeningen – se beskrivelse af støtteforeningen.
Guldæblet har egen venteliste og modtager derfor ikke børn fra kommunens pladsanvisning.

Udmeldelse skal ske skriftligt med 2 måneders varsel til den 1.eller 15. i måneden. 

Støtteforening
Hver familie indbetaler ved start 1500 kr. til børnehavens støtteforening. Dette er en forening der er til for at støtte børnehaven økonomisk i forbindelse med arbejdsdage og evt. fester. Støtteforeningen har en bestyrelse, men det er alle forældre der bidrager med arbejdsopgaver som bliver administreret og uddelegeret af bestyrelsen. Alle forældre med børn i Guldæblet er medlemmer af Støtteforeningen.

Forældresamtaler
Der bliver holdt individuelle forældresamtaler en gang årligt. Derudover kan der, hvis det ønskes, altid aftales tid til samtaler eller evt. aftales et hjemmebesøg.

Ferielukket
Hele juli (betalingsfri), efterårsferie uge 42, 3 dage op til påske, mellem jul og nytår, vinterferie uge 8, fredag efter Kr. Himmelfart samt Grundlovsdag 5. juni.

ForældredeltagelseStand12
Guldæblet har to hyggelige arbejdsdage á ca. 6 timer. Her hjælper alle forældre med til at holde hus og have i god stand samt fx bygge nyt til børnene. Første lørdag i september holdes der høstmarked med boder og café, hvor alle familier også deltager i arbejdet på selve dagen. Påske-, sommer-, lanterne- og julefesten er de fester, hvor forældrene er inviteret.

Forældrene deltager derudover i en rengøringsturnus som udgør 1-2 rengøringer årligt.

Forældremøde
Forældre, der vælger Guldæblet har gjort et særligst kvalitativt valg på deres barn/børns vegne og dette indebærer at forældrene støtter op omkring vores daglige arbejde.

Det betyder også deltagelse i 2-3 årlige forældremøder, hvor vi informerer om børnenes hverdag og evt. inviterer foredragsholdere.

Lærerplan

LÆREPLAN 2016/2017