Aflevering

Vores åbningstid er mandag til fredag fra kl. 07.30 til 16.00. Børnene skal være afleveret hos os senest kl. 9.00, da vi starter dagens pædagogiske aktiviteter med sangleg. Guldæblet lukker klokken 16, så det er vigtigt, I kommer lige ti minutter før, så I kan nå at komme ud af døren på en rolig og rar måde for alle.

Håndtryk

Både barn og forælder begynder og slutter dagen med et håndtryk med pædagogen, for at vise barnet, at nu siger hun eller han farvel til far eller mor, og personalet tager over.

Det er en dejlig måde at starte dagen på.

Legetøj

Legetøj må ikke komme med hjemmefra til børnehuset, og legetøj fra Guldæblet må heller ikke tages med hjem. Her er alt i naturen legetøj for børnene.

Påklædning

Tøjet skal være praktisk anvendeligt. Det vil sige, at barnet skal være klædt på, så det kan lege, løbe og klatre frit, uden at noget generer eller er til fare for barnet.

En anden side af påklædningen er, hvilke signaler barnet udsender via sit tøj. Har man en action-helt på sin trøje, er der nogle børn, der opfører sig som den action-helt, og har man eksempelvis en prinsessekjole på, opfører man sig sådan – eller en fodboldspiller i fodboldtøj.

Vi ser hellere, at vi har børn med deres helt egen person – en Maria, en Selma, en William eller en Mads.

Et stort motiv på fronten af blusen er svær at abstrahere fra blandt børn. De fokuserer på motivet og er derfor mindre i øjenkontakt.

Børnene skal heller ikke have neglelak eller smykker på i børnehave

Skiftetøj

Barnet har sin egen kurv, hvor der skal være alt, hvad der behøves alt efter årstiden. Denne kurv kommer hjem hver weekend og skal tjekkes og gennemgås. Vi er ude hele året rundt, og det er ubehageligt, hvis kurvens indhold ikke passer til vejret. Når et barn begynder her i børnehuset, får forældrene udleveret en udførlig tøjliste, så ingen er i tvivl.

Vi har ikke lånetøj, så det er vigtigt, at skiftetøj og overtøj er opdateret, så vi kan klæde barnet ordentligt på. Forældre vil blive ringet op, hvis vi ikke kan løse opgaven.